Vídeos interessants

 

Engage-me!     Involúcra'm

Alumnes de la Robin Hood School de Birmingham    

Sir Ken Robinson: https://www.youtube.com/watch?v=ZokqjjIy77Y

* L'escola mata la creativitat?

* Con fer sortir l'Educació del vall de la mort (Death Valley)
Entre maestros. La película

Reviseu la proposta d'altres videos que fa Youtube sobre el mismo tema.

 

 Seminaris Web Fundació Jaume Bofill: sobre la formació entre iguals

 

 Sobre els deures de l'alumnat

Cinco consejos para sobrevivir a los deberes

 * 45 charlas TED-Ed sobre educación que todo docente curioso debería ver

* 7 charlas TED-Ed que revolucionarán la forma de pensar de tus alumnos
* 5 TED-Ed Lessons sobre Ciencia para dejar a tus alumnos con la boca abierta
* TED Ed, píldoras de conocimiento para alumnos en vídeos de 5 minutos

* TED educació en Youtube

Com fer que el web de l'escola comuniqui eficaçment?

Data de publicació: 6 març 2015

Aquest vídeo recull una sèrie de propostes per fer que el web de la nostra escola comuniqui eficaçment, a càrrec de Clara Guasch, especialista en estratègia de continguts (www.aclareix.com).

Cada vegada més, des dels centres educatius es dóna importància a la difusió i comunicació a través del web de l'escola. Però cal tenir uns criteris clars de com enfocar, organitzar i redactar els continguts, si volem que el nostre web comuniqui bé i sigui adequat pels nostres destinataris.Infància i família. L'escola com a hub social d'innovació

Data de publicació: 10 abr. 2014
Eugeni Garcia-Alegre, expert en gestió educativa i gestió pública, Anna Escobedo, professora de Sociologia i Anàlisi de les Organitzacions de la UB, Joan Badia, professor i expert en innovació, formació de docents i planificació acadèmica en educació superior, i Marta Caramés, responsable del Projecte Paidós de Càritas, a les II Jornades Educació Avui. #educacioavui www.fbofill.cat/educacioavui

Internet descubre lo que es ser mujer: 5 vídeos sobre acoso callejero y piropos

Data de publicació: 30/10/2014Científics de l'IRB de Barcelona ballen pel Càncer

Data de publicació: 12/10/2014Lectura Fácil en Página 2 de TVE

Página 2 de TVE ha incluido un reportaje sobre la Lectura Fácil en el programa especial del Día del libro.

Data de publicació: 22/04/2014Amb el kit Makey Makey qualsevol pot ser un inventor !

Makey Makey és la fascinant proposta de dos titulats del MIT perquè qualsevol persona, d'una manera fàcil i divertida, pugui experimentar i crear.

Els creadors del projecte, Jay Silver i Eric Rosenbaum, expliquen "Creiem que tothom és creatiu, inventiu i imaginatiu. Creiem que tothom pot crear el futur i canviar el món. Així que hem de dedicar les nostres vides a crear kits fàcils d'usar per inventar. "

El projecte consisteix en un circuit que pots connectar gairebé amb qualsevol objecte i convertir-lo en un touchpad que combinat amb internet et pot donar mil i una maneres per treure-li profit ja sigui en qüestions d'enginyeria, entreteniment o art. Més informació a la web del projecte: http://www.makeymakey.com¿Crisis educativa?

Roger Schank es uno de los mayores expertos en el mundo de teoría de aprendizaje y un visionario de la inteligencia artificial, investigador en las ciencias cognitivas y la construcción de los entornos de aprendizaje virtual.

Está al frente de Socratic Arts una empresa cuyo objetivo es diseñar e implementar, a bajo coste, el aprendizaje diseñando planes de estudio en las escuelas, universidades y empresas y de Engines for Education (motores para la educación) una O.N.G. creada para pensar y cambiar nuestra visión sobre el aprendizaje y el colegio.

Schank defiende que solo aprendemos de verdad aquello que experimentamos, por lo que ha emprendido una verdadera cruzada contra el modelo educativo tradicional, basado en la memorización y en la repetición “como un loro”. Recomienda preguntarse ante un tema que queremos enseñar, si no hay nada práctico que hacer, deberíamos empezar a pensar si es algo que los niños deben aprender.Sugata Mitra: Construyendo una Escuela en la Nube

En el escenario de TED2013, Sugata Mitra expone su audaz deseo de TED Prize: "Ayúdenme a diseñar la Escuela de la Nube", un laboratorio de aprendizaje en India, donde los niños pueden explorar y aprender unos de otros, utilizando los recursos y tutorización a través de la nube. Escuchen su visión inspiradora de los Entornos de Aprendizaje Auto-Organizados (EAAO) y aprendan más en tedprize.org.Premi especial Educared 2011

El premi especial del jurat a l'ús de la tecnologia mòbil l'ha guanyat la proposta presentada pel Seminari TAC de primària del PFZ del CRP de Rubí: L'etiquetatge amb codi QR dels carrers de Rubí, que han fet alumnes de les escoles de la zona, 25 de setembre, Rivo Rubeo, Montessori, del Bosc, Joan Maragall, i Pau Casals.

La idea és que cada placa incorpori un codi QR que porti, un cop capturat amb la càmera del mòbil, a textos, imatges, vídeos i àudios preparats pels escolars.

Als premis Educared, que atorga la Fundación Telefònica, s'hi havien presentat 4.000 treballs de 29 països.

Per a més informació: http://qrcodificacionvoc3.blogspot.com/Programa Singulars del 17 de gener de 2012, a TV3, dirigit pel Jaume Barberà.

Tot està per fer !

El protagonista del programa "Singulars" del 17 de gener de 2012, és jove, només té 24 anys, però ja té una empresa amb més de 40 treballadors. Va tenir una idea, i avui, aquella idea es diu eyeOs, un sistema operatiu innovador que es convertiria en pioner del fenomen del "cloud computing".

Pau Garcia-Milà explica perquè al nostre país encara costa tant ser emprenedor i empresari, i com encara ens costa valorar la creativitat i donar suport als que tenen talent per innovar.

Inquiet des de petit, als 8 anys va dir als seus pares que volia muntar un negoci. I va muntar, a Olesa de Montserrat, una mena de "museu egipci" en un local del seu pare. L'entrada costava 25 pessetes i diu que encara guarda una d'aquelles monedes amb un forat al mig. Més tard, engrescava en projectes els seus companys d'institut, i va arribar a la universitat amb multitud d'idees que li bullien al cap. Tant, que el van expulsar de la carrera d'Enginyeria Informàtica.... Llavors és quan va néixer eyeOS.

Segons Garcia-Milà, el més important és no tallar la creativitat dels nens i joves. L'entorn no només ha de ser jutge, ha de ser receptor i millorar les idees. Les idees les jutja el temps, diu. I en el temps de crisi en què vivim, Pau Garcia-Milà anima els joves a compaginar estudis i feina. Ell, que ha acabat estudiant després de muntar la seva empresa, diu que ha ofert feina a joves que l'han rebutjat perquè volen acabar els estudis.

La creativitat i la capacitat d'innovació són les claus per afrontar els temps difícils. I no hem de perdre de vista, diu, que la majoria de coses que marcaran la nostra vida en el futur encara s'han d'inventar.Pensant en els altres

“Pensant en els altres” (Learning to care) és un reportatge rodat durant un any a l’escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a la ciutat de Kanazawa (Japó), d’uns vuit mil habitants.

El mestre, Toshiro Kanamori, ensenya als nens a afrontar-se a la vida, des d’un punt de vista alegre, cooperatiu i entusiasta, sense competitivitat i educant per crear lligams entre ells. Els nens apendran a afrontar-se a situacions que sovint els adults ens veiem confusos alhora d’actuar, com per exemple la mort vista des de l’alegria a la vida. Un mètode exitós, que des del raonament i la intel.ligència emocional educa a persones per a ser persones.

El reportatge entre d’altres va obtenir el Gran Premi del Festival de Bnaff 2004, la medalla de bronze en el festival de Nova York, el Gran Premi de la Televisió del Japó i la Medalla d’Or en el Festival Internacional dels Estats Units de Religió, Ètica i Humanitatsredes 75

Programa REDES 5 de desembre de 2010

La educación necesita una revolución. Las innovaciones que vivirá el mundo educativo acabarán desmontando todo el sistema que hoy en día forma a los ciudadanos en las escuelas e institutos.

En este proceso, la tecnología, las redes sociales o los videojuegos tendrán seguramente un papel importante, serán herramientas valiosas para transmitir nuevas habilidades a los jóvenes, las que verdaderamente necesitan para llegar a la vida laboral y desenvolverse socialmente en entornos cambiantes.

Eduardo Punset entrevista a Marc Prensky, un experto en la educación del futuro, un hombre rompedor y creativo en la empresa de reformar las aulas y los sistemas educativos actuales.redes64

Programa REDES 26 de juny de 2010

¿Es hoy más difícil la convivencia en las aulas? ¿Están bien preparados los maestros para acompañar al niño hasta su adolescencia con una educación que englobe emociones e inteligencia social? Las necesidades de un adulto para vivir en sociedad no son las mismas que hace 50 años, ni lo son tampoco las condiciones de vida de los adolescentes, ni las tecnologías que rodean a todos. Sin embargo, los programas educativos han cambiado muy poco en el último siglo.

El psicólogo Robert Roeser nos ayuda a redefinir el papel de profesores y maestros, y a buscar en la ciencia algunas propuestas para mejorar la educación de los futuros ciudadanos.montserrat

Telenotícies 7 de desembre de 2010

L'Escola Montserrat de Terrassa va ser notícia (a continuació de la presentació de l'informe PISA) a TV3 al Telenotícies Migdia del 7 de desembre de 2010 com a bones pràctiques.
Edu3.cat

Educatube

YouTube educatiu

Selecció de servidors de videos educatius
.