vistaEl dimecres 16 de febrer es va celebrar a l'Institut Torre del Palau de Terrassa una conferència sobre la utilització dels ordinadors i el sentit de la vista, consells a tenir en compte. L`activitat s'adreçava al professorat del centre i a experts en TIC que treballen al Departament d`Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Durant una hora José Luis Álvarez, professor de l'Escola d'Òptica de Terrassa i expert en ergonomia visual, va explicar el funcionament de la vista davant els ordinadors, l'adaptació de l'ull humà a l'ús continuat de portàtils, consells a tenir en compte, exemples pràctics per entendre com capta les imatges l'úll humà i què fer per cuidar-lo davant exposicions continues a les pantalles de les diferents eines tecnològiques.

Podeu veure la notícia publicada al Diari de Terrassa i la presentació que el professor Álvarez va utilitzar durant la xerrada, així com la notícia publicada a la web de l'Institut Torre del Palau.

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

Noves experiències de centres educatius

Dimecres 22 de desembre del 2010

Bones Pràctiques

El Bloc d'experiències educatives-Bones pràctiques es va renovant amb noves activitats. 
Us animem a que hi feu mirada!

Algunes de les últimes activitats exposades són:

I Jornada de Biologia al Institut Nicolau Copèrnic

English day a l'Institut Viladecavalls 

Us podeu subscriure a les novetats del Bloc fent clic en aquest enllaç (pel navegador Mozzilla)

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

Visita a l'escola de Rellinars

Divendres 26 de novembre del 2010

RellinarsEl dijous dia 18 de novembre hem visitat l'escola rural de Rellinars. Aquesta escola, per les seves característiques, ha implementat una dinàmica innovadora de treball per projectes. Organitzen visites per tots els mestres que vulguin, només cal posar-se en contacte amb ells. Més informació a la seva web http://www.xtec.cat/ceiprellinars/

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

Conferència del dia de la ciència

Dilluns 22 de novembre del 2010

Dins de la 15a. Setmana de la ciència, el dia 17 de novembre va tenir lloc la conferència "Les floridures, no només floreixen", a càrrec de la doctora Montserrat Agut.

La conferència, adreçada a l'alumnat de Batxillerat, s'ha fet a la sala d'Actes de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica, ha estat molt ben valorada tant pels estudiants com per les professores i professors assistents.

La doctora Monserrat Agut, és nascuda a Terrassa. Llicenciada en Veterinària, Màster en Microbiologia  i Doctora en Ciències (Secció Biològiques) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professora a la UAB i actualment ho és de l'Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull).

Podeu veure, també, els enregistraments d"El dia de la ciència" a Terrassa entre els anys 2006 i 2010

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

Com a cloenda de l'activitat del PFZ: "Recursos pedagògics per l'atenció de nens i nenes amb rastorn d'Espectre Autista- TEA", el proper dimarts 23 de novembre a les 18 hores tindrà lloc una conferència del Dr. Climent Giné. Degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (URL).
Aquesta confereència, oberta a tothom,  tindrà com a títol "LES FUNCIONS DE SUPORT A L’ESCOLA", i girarà a l'entorn del tema de l'escola inclusiva. 
LLOC:  Institut Terrassa (Rambla d' Ègara 331)
DATA: Dimarts 23 de novembre
HORA:  6  de la tarda

Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II