La Nit Tràgica: 50 anys de la riuada

Dimecres 27 de juny del 2012

riurades
La nit del 25 de setembre de 1962 una riuada va acabar amb la vida de més de tres-cents terrassencs i terrassenques i va destrossar edificis i carrers sencers de la ciutat. Aquest  2012 es commemora el cinquantè aniversari de la catàstrofe, que va afectar Terrassa i altres poblacions del Vallès.
L'Ajuntament de Terrassa, el Museu de Terrassa, altres ajuntaments afectats per la riuada i d'altres institucions han engegat exposicions i actes commemoratius, on podeu trobar documents, materials, audiovisuals i propostes per treballar amb els vostres alumnes:

 

 • Ajuntament de Terrassa, complet programa d'activitats durant tot l'any 2012
  • Octubre: dimecres 17 (19h, Teatre Principal): Projecció del documental "Riuades del 62"  de Joan Bonastre i del film “Barro” de Jordi Tomàs.
  • Octubre: dimecres 24 (19 h, Arxiu Històric Comarcal): Mostra de documents inèdits sobre la riuada de 1962 i presentació de l'opuscle "Orfes imaginaris. La solució de nens i nenes orfes després de la riuada del 62". A càrrec de Josep Lluís Lorca Simón, arxiver de l’AHCT.
  • Octubre: divendres 26 (11 h, Escola França): Homenatge a l’ajuda internacional rebuda per la riuada. Descobriment d’una placa commemorativa per les autoritats i activitats a càrrec de la comunitat educativa.
  • Octubre: dimarts 30 (10 h. Pla de les Fonts): Simulacre d’emergència per aiguat i rierada a càrrec de Protecció Civil.
  • Novembre: dimecres 7 (18.30 h, Castell Cartoixa Vallparadís): Visita comentada a l’exposició “La riuada de 1962 a Terrassa. L’abans i el després de la ciutat”
  • Novembre: dimarts 13 (19 h, Arxiu Històric Comarcal): Taula rodona: "La Riuada del 1962, cinquanta anys després". A càrrec de Xavier Domènech (historiador), Toni Santiesteban (educador) i Jaume Valls (coordinador institucional). Moderador: Manel Marquez i Berrocal (historiador).
  • Desembre: dimarts 18 (19 h. Museu d’Història de Catalunya de Barcelona): Taula rodona de  cloenda de la commemoració del 50è aniversari de la Riuada. Organitzada per la Xarxa de Museus Locals.

  Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

  tallers-mnactec

  El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix visites guiades i tallers amb descomptes promocionals, a les escoles i centres educatius del Vallès Occidental, les tardes de març a juny del 2012.

   

  C o n s u l t e u   l e s   a c t i v i t a t s   e d u c a t i v e s   a   www.mnactec.cat/ofertaeducativa

  Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II

  L'Escola Fàtima celebra 50 anys com a referent en l'educació especial

  La directora de l'escola, M. Carme Sánchez, ha fet una defensa del sistema educatiu del centre, que té per objectiu la plena integració de l’alumne.

  Fatima

  Centre de recursos pedagògics Vallès Occidental II